Kembali ke ‘Alma Mater’ Untuk Mengecat Bangunan

Mereka telah meninggalkan SMA Al-Wosto selama 2 tahun, namun kembali untuk menabur bakti. Kata mereka, “tak ada apalah sir, duduk rumah pun tak ada buat kerja apa-apa!”. Begitulah juga yang sering dilakukan oleh bekas-bekas pelajar SMA Al-Wosto yang terdahulu. Ada yang kembali sebagai guru tetap atau sementara, ada yang datang menjalankan aktiviti Khemah Ibadah serta sesi Motivasi dan ada juga yang datang khas membantu guru.

Program Mari Mengecat SMAW

Kali ini, mereka yang dimaksudkan ialah Izzat Hazwan, Syafiq Anuar dan Syariffudin aka ‘Pudin’ yang nampaknya selalu ‘bertiga-tiga’. Sasaran mereka, membantu Cikgu Norashikin dalam projek menceriakan SMA Al-Wosto. Tugas mereka antaranya ialah membantu mengecat sebahagian bangunan sekolah termasuk pintu gerbang SMA Al-Wosto yang telah lama kelihatan lesu. Nampaknya tak lama lagi pintu gerbang yang sentiasa menyambut tetamu akan nampak ceria.

Adik-adik, tirulah aksi kami!

Bukan itu sahaja, mereka juga turut membantu mencurahkan pengalaman bagi memantapkan persediaan peserta Persatuan usahawan Muda yang telah bertanding baru-baru ini di Konvensyen PUM Pahang. Hasilnya, SMA Al-Wosto berjaya menggondol pelbagai anugerah! Tiga sekawan ini juga turut serta memeriahkan MASISUPA Zon 3 yang telah dijalankan di SMA Al-Wosto dengan membuka gerai menjual makanan dan minuman semasa MASISUPA berlangsung. Bijak, bijak!

Tahniah, macam tulah anak didik Wosto!

*Alma Mater bermaksud sekolah di mana anda telah menerima pendidikan.

Editor

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s