Sesi Persekolahan 2011 Bermula

Sesi persekolahan 2011 telah pun bermula pada 3 Januari lalu. Pelajar Tingkatan 1 pula telah pun mendaftar pada 4 Januari.

Para guru SMA Al-Wosto sudah bersedia untuk memulakan tugas mereka setelah lama bercuti. Namun, bagi sesetengah guru yang terpaksa bertugas sebagai pengawas peperiksaan atau pemeriksa yang merupakan tugas yang ‘meletihkan’ minda, cuti mereka terasa cukup singkat. Tetapi, sebagai pendidik, para guru tetap komited dengan amanah yang telah diberikan.

Tahun 2011 juga hadir dengan beberapa kejutan seperti pertukaran guru yang tidak dijangkakan kehadirannya dan berita gembira dengan kejayaan para pelajar yang berjaya dalam PMR. Manakala, prestasi SMA bagi SMA Al-Wosto pula dilaporkan menurun. Itulah lumrah dunia pendidikan. Walau bagaimanapun, perkara ini tidak akan diperbincangkan di sini. Insyallah akan diutarakan di blog nanti.

Seperkara lagi, untuk menyediakan bahan-bahan yang sesuai untuk blog ini pula memerlukan persediaan secukupnya. Di samping itu, ia memberikan cabaran yang berlainan bentuknya berbanding dengan tuntutan pengajaran dan pembelajaran yang merupakan ‘core business’ seorang guru. Dengan kata lain, saya mesti ‘put my house in order’ dahulu sebelum bermula dengan ‘updates’ dan bahan-bahan yang bersesuaian bagi blog SMA Al-Wosto ini. Insyallah, ini akan saya lakukan.

Apapun, selamat bertemu kembali!

 

Editor

Advertisements

One thought on “Sesi Persekolahan 2011 Bermula

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s